Експерти

Управляващ Директор & Основател

Калин Стоянов

Управляващ директор и основател
Consultica BG Advisors (Консултика Пропъртис ООД)

Калин Стоянов е професионалист в сферата на недвижимите имоти със знания и опит в инвестиционни проекти, голф и морски курорти по света, продажба на хотели и курорти, казина и търговски имоти. Стоянов се занимава с недвижими имоти от 2003 г. и е заемал ключови позиции в някои от водещите агенции за недвижими имоти в България.

През 2009-2015 г. той играе важна роля за развитието и откриването на голф курорта Трейшън Клифс в България, който е един от най-емблематичните курорти, включващ голф игрище, хотел и недвижими имоти.

Стоянов основава Consultica BG Advisors през 2009 г. като консултантска компания в сферата на недвижимите имоти и инвестиционното консултиране. Оттогава компанията е утвърден лидер в продажбата на имоти в Трейшън Клифс Голф и има многобройни участия в продажбата на хотели и луксозни имоти в цяла Европа.

Стоянов има множество бизнес контакти в Европа, САЩ и Азия и е консултирал транзакции за частни, корпоративни клиенти, семейни офиси и инвестиционни фондове.

Юристи и правни консултанти

Адв. Снежина Ковачева

Правен консултант

Юридическият стаж на Снежина Ковачева започва през февруари 2003 г. като юрисконсулт в РДНСК-Варна. През същата година  е назначена на длъжност „Старши юрисконсулт”  в Община Варна. Там натрупва опит в гражданското  и административното право, както и опит в процесуалното представителство.

От 2007 се занимава активно с правни консултации в сферата на недвижимите имот. Съветва някои от най-големите фирми- посредници в сделки с недвижими имоти в България. Представлява и защитава физически и юридически лица от чужбина, които имат интерес към закупуване на имот или други инвестиции в страната. Тази и дейност ѝ дава възможност да придобие допълнителна експертиза по въпроси, свързани с вещно-правния и устройствен статут на имотите.

През април 2009 г. се вписва като адвокат в Адвокатска колегия – Варна.

Натрупаният опит в Община Варна и в сферата на недвижимите имоти е предпоставка адв. Снежина Ковачева да работи предимно  по граждански, търговски и административни дела.

Личен уебсайт: advokatkovacheva.bg

Адв. Росица Илиева

Правен консултант

Адв. Росица Илиева e завършила Юридическия факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“ гр. Варна.  Работи като адвокат от 2002 г. От същата година е член на Адвокатска колегия Варна.

Адв. Росица Илиева е правен консултант на Consultica BG Advisors от 2016г, като се занимава с документалната и правна част на сделките, проверка на имотите за тежести, регистрация на дружества на чуждестранни купувачи, статути на постоянно пребиваващи чужденци.

Сфери на дейност: сделки с недвижими имоти, търговско и дружествено право, гражданско и семейно право, процесуално представителство и съдействие по дела.

Езици: български и английски

× Have questions? Text us in Whatsapp